Kikærter på to måder

Jeg spiser ikke kikærter som sådan særlig ofte. Det er egentlig underligt, for jeg kan virkelig godt lide dem og især er jeg helt vild med humus. Måske laver jeg ikke noget med kikærter så tit, fordi man skal huske at lægge dem i blød eller i hvert fald koge dem ret længe.

Men kikærter er en herlig spise og i øvrigt meget sunde. Det er en meget proteinrig bælgfrugt, og indeholder mere protein end fx visse typer af linser og også mere end alle slags ris. Kun quinoa kommer op på siden af kikærter hvad protein angår, og så selvfølgelig soyabønner. Såvidt jeg kan læse mig til på varedeklarationerne.

Her er to måder at lave noget med kikærter på.

Kikærtesalat
Kikærtesalat
Denne salat lavede min italienske ven Stefano forleden dag.

1) Sæt en portion kikærter i blød ca. 10 timer. Hæld vandet ud og skyl kikærterne godt igennem. Dernæst, kog dem i 45-60 min. i nyt vand. Lad dem køle af til de er lunkne.

2) Bland rigelige mængder olivenolie, salt, peber, citronsaft, balsamico og hakket persille i.

Voila, herlig kikærtesalat!



Humus
Humus
Humus køber jeg stort set altid færdiglavet på dåse, for den smager herligt, synes jeg. Men man kan jo også lave den selv.

1) Tag nogle af kikærterne fra ovenfor, som altså allerede ér kogt.

2) Hak dem, fx med en stavblender eller lignende. Her kan man selv bestemme hvor groft hakkede eller mosede, de skal være.

3) Bland godt med olivenolie, salt, peber og citronsaft i, til det hele er blevet en god, cremet masse. Kom evt. lidt mayonnaise i - det hører ikke strictly til humus men smager bare godt!

Her er humus'en brugt som festligt indslag i en almindelig blandet, grøn salat med lidt tomater:


Pandekager med gods i

Jeg elsker simpelthen pandekager. Det har jeg sagt før og det bliver jeg ved med! De er dejlige at spise og dejlige at lave. Denne gang lavede jeg pandekager af en hel masse rester:

En slat boghvedemel
Havregryn (finvalsede)
Mælk
2 æg
En lille pose med rosiner og kokosflager jeg havde liggende
Lidt salt
Lidt sukker jeg havde tilovers fra da jeg lavede rabarber-fool
Lidt rapsolie
Bagepulver, ca. 2 tsk.

Mælk, æg og olie piskes godt sammen. Mel, havregryn, rosiner/kokos, salt, sukker og bagepulver hældes i og røres godt sammen. Står og trækker i ca. 15 min.

Og så laves der ellers bare pandekager af denne dejlige, tyktflydende dej. Det blev nogle pandekager med saft og kraft og, hvis jeg selv skal sige det, nogle af de bedste jeg har lavet. Og så bare på en masse rester.

Pandekager a la moppedrenge!

Tykke, tykke pandekager - med solbærsyltetøj selvfølgelig