Fabelagtig og farverig rødbedesalat

I køleskabet lå en pose med såkaldt stribede rødbeder. Det hedder de, fordi de faktisk er stribede. De er blegrøde, næsten hvide, med røde striber. Jeg havde desuden en slat cornichoner og et par røde pebre. Det må der kunne komme en god salat ud af, tænkte jeg.

Som I ved, smager rødbeder ikke af så meget i sig selv - der skal en del smagsstof til for at de ikke bare smager fadt. Jeg havde lidt syltet, hakket hvidløg fra det lokale thai supermarked og sammen med cornichonerne, æblecidereddike og en masse sort peber fik det da også sat gevaldigt fut på disse stribede rødbeder - se bare billedet! Har man set magen til flotte farver? Og salaten smagte fuldstændig ligeså godt som den så ud.

Rødbedesalat med fut i: Stribede rødbeder, røde pebre, cornichoner, syltet hvidløg, æblecidereddike og sort peber
Opskriften er simpel:

En pose rødbeder skrælles, koges og skæres i terninger.
1-2 røde pebre skæres i tynde strimler á 2-3 cm.
En lille håndfuld cornichoner skæres i meget små stykker.
De tre ting blandes i en skål.

Lav en mariade - rigeligt af den - af æblecidereddike, olivenolie, et par generøse skefulde syltet, hakket hvidløg og så meget salt, sort peber og citronsaft, som man nu synes. Marinaden skal være stærk, syrlig og kraftfuld.

Marinaden hældes ud over salaten, som står og trækker i køleskab gerne et par timer. Det gør heller ikke noget, hvis det er natten over. Den smager fantastisk og endnu bedre dagen efter. Kan spises med andre grøntsager til, med charcuteri, en god leverpostej, rillette eller til fx lammekød, svinekød eller kalvelever.

Her med grønne salatblade
Og her med broccoli