Dem, jeg lavede i går, er den slags pandekager, som måske ser helt uskyldige ud udenpå, men som er fyldt med alt muligt guf indeni, og kan holde en granvoksen håndværker kørende.
| Man kan ikke lige se det, hvis man ikke lige ved det - men disse pandekager er fyldt med guf. |
Det nye, jeg ville afprøve, var at komme dels bygflager og dels tørret frugt i dejen.
Kornflager (havregryn, bygflager, speltflager etc) giver en meget solid dej, der mætter og er fiberrig. Jeg foreslår at opbløde flagerne i lidt mælk inden de kommes i dejen, så de ikke er for hårde/seje.
Tørret frugt, nødder mv. giver smag og substans, og denne gang tog jeg halvdelen af en pose tørret/kandiseret frugt, kokos og nødder, som man kan købe i ethvert supermarked for få penge.
Her er opskriften:
Mælk, en slat ylette, lidt rapsolie og et par æg piskes godt sammen.
Tilsæt lidt salt og sukker, et par håndfulde bygflager der har ligget i blød, en halv pose tørret frugt og nødder, og så meget fuldkornshvedemel der nu skal til for at gøre dejen ganske tyktflydende. Tilsidst kommes et par teskeer bagepulver i.
Lad dejen hvile i ca. 15 min. Og lav så pandekager - små, tykke og herlige!
| Pandekager med guf i, her med solbærsyltetøj |