Så mig ned til Mustafa, min lokale og meget venlige, gode halal-slagter og købe et kilo kalvelever formedelst 60 kr. Jeg havde nok liiige glemt, hvor meget et kilo kalvelever faktisk er - dét gik op for mig, da jeg pakkede det ud og begyndte at skære det i småstykker. Jeg tror det endte med, at jeg spiste kalvelever 4-5 dage i træk. For 60 kr.!
Kalvelever med løg, hvidløg og gulerødder |
Kalvelever i små stykker, snittet løg og hvidløg og gulerødder i små terninger.
Det hele svitses i dén rækkefølge og står så og simrer med salt, peber, citron og balsamico-eddike. Jeg gav det vist en halv time men man kan prøve sig frem. Der skal en del smagsstof i, fx salt og citron.
Det kom til at se sådan ud og man kan spise fx kartofler, kartoffelmos, brød, polenta eller grønne bønner til.
Og her dagen efter med hvidkål tilføjet |
Dagen efter synes jeg nu alligevel, at retten skulle piftes lidt op. Det var meget enkelt:
Jeg havde et sommerhvidkål i køleskabet, så det blev skåret ud i mindre/små stykker og bum, ned i gryden og simre lidt med - så havde jeg endnu en herlig kalvelevergryde!
PS. Kalvelever er også en god undskyldning for at tage HP sovsen frem. Jeg er ikke specielt vild med ketchup og så videre men lige præcis HP sovs er i orden!
PS. Kalvelever er også en god undskyldning for at tage HP sovsen frem. Jeg er ikke specielt vild med ketchup og så videre men lige præcis HP sovs er i orden!