Flotte farver, må man da sige |
1) Først steges hvidløg og chili lidt i en meget varm sautépande eller wok med olie i bunden, fx sesamolie, solsikkeolie eller rapsolie. Olivenolie er ikke optimalt.
2) Så kommer man østershattene i, som steges hurtigt hvorefter gulerødder svitses med i et par minutter, alt efter hvor sprød/al dente man ønsker retten.
3) Spidskålen skal kun have ganske lidt, så den kommes i tilsidst. Ramsløget vendes bare hurtigt i retten, så den beholder den grønne farve.
Fine stykker lange |
Man behøver sådan set ikke andet ud over ris til - eller fx nudler. Men det skader heller ikke med lidt kylling eller fisk i, og da jeg havde fisk i fryseren, kom det da i!
Her er det et stykke lange, skåret ud i mindre stykker. De blev dampet med i retten i en 3-5 min.
Lange er en fast, lys, torskeagtig fisk, der ikke smager af vildt meget - den lever af skaldyr og har faktisk en lidt skaldyragtig smag. Smager godt i ovnen med megen citron eller i grydestegte/-dampede retter.
Fisk og lynstegte grøntsager - husk godt med salt/soja/citron etc |
Sådan kom retten til at se ud. Indrømmet, den ser lidt mærkelig ud med spidskålen, der ligner rødkål, men det smagte nu godt. Og så er der til i hvert fald to dage :-)
NB. Der skal en del smagsstof i, fx salt, soja eller, som jeg brugte, saft fra 1/2 citron og en god, stor skefuld miso.