'Tomatgryde'

Denne her ret er en klassiker inden for mad på slump genren. Det er sådan en ret, man laver, når der er stort set tomt i køleskabet: 'Tomatgryde'.

Tomatgryde er ol' skool mad på slump
Tomatgryde består af, ja selvfølgelig, tomat som base og den store fordel ved denne ret er, at den 1) altid smager godt, 2) kan laves på uendeligt mange måder, 3) kan spises til uendeligt mange ting, 4) tager et kvarter at lave.

Her består tomatgryden af:
Friske tomater
Rød peber
Løg
Hvidløg
Oliven

Man svitser først løg og hvidløg og så kommer man ellers de udskårne tomater og røde pebre i. Salt og peber og evt. citron.
Lad det koge/simre i kort tid (10 min.) hvis man er meget sulten eller længere tid (i princippet i timevis) hvis man vil have en intens, indkogt tomatsauce ud af det.
Har man krydderurter, fx basilikum eller timian, så kan man komme det i og ellers er den tørrede version også fin. Her kom jeg en lille smule rød karry i og grønne oliven, fordi jeg havde et glas stående i køleskabet...

Retten kan spises med alle former for pasta og ris, med eller uden kød eller fisk, bulgur, quinoa, ja nærmest hvadsomhelst - lidt godt brød alene kan også være helt perfekt.

Og dagen efter, når der er en slat tilbage, så topper man bare op med en dåse flåede tomater og en dåse tunfisk - dét er ol skool mad på slump!